Поредна международна визита за държавния ни глава.Президентът Румен Радев пристигна на официално

...
Поредна международна визита за държавния ни глава.Президентът Румен Радев пристигна на официално
Коментари Харесай

Радев пристигна на официално посещение в Чехия

Поредна интернационална аудиенция за държавния ни глава.

Президентът Румен Радев пристигна на публично посещаване в Чехия по покана на чешкия си сътрудник Милош Земан, съобщи Българска телеграфна агенция.

Програмата му стартира на следващия ден, 10 май. Визитата ще продължи до 11 май. 

В делегацията на българския държавен глава е министърът на външните работи Теодора Генчовска, както и представители на българския бизнес. 

Президентът Радев ще организира среща на " четири очи " с чешкия си сътрудник Милош Земан. Програмата на президента планува среща и с Маркета Пекарова-Адамова, ръководител на Камарата на депутатите в Народното събрание на Чешката република, както и с министър-председателя Петър Фиала. 

Президентът Румен Радев и министърът на индустрията и търговията Йозеф Сикела ще открият Чешко-български бизнес конгрес под мотото " Together We Achieve More " ( " Заедно реализираме повече " ).

Президентът Радев ще се срещне с наши сънародници, които живеят в Чехия. По публични данни българските жители, трайно пребиваващи на чешка територия, са към 17 хиляди. 

Съпругата на президента, Десислава Радева, ще посети Българското учебно заведение " Петър Берон " в Прага, което е с 74-годишна история. В него се учат към 125 български деца. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР